O nama

Dobrodošli na stranice turističkih vodiča Kvarnera

Ovdje možete pronaći informacije o Udruzi,  njenim aktivnostima,  poslu vodiča i upoznati se s aktualnostima naše struke.

Uvjereni smo da je jedino uz pratnju turističkog vodiča moguće na najbolji način upoznati naš  kraj, njegove prirodne ljepote i kulturno-povijesne znamenitosti.

Naši vodiči su neizostavan dio turističke ponude koju će upotpuniti svojom stručnošću, osobnošću i odličnim poznavanjem stranog jezika.

Na našoj stranici možete pronaći i kontaktirati stručnog  turističkog vodiča ili pratitelja za svoj izlet ili putovanje.

Naše znanje i iskustvo jamstvo je da će vam vaše putovanje još dugo ostati u lijepom sjećanju. Naši članovi istinski su zaljubljenici u svoj kraj i svoj posao obavljaju s veseljem. Zakonom je propisano da lokalni turistički vodič vodi grupu po destinacijama one Županije za koju posjeduje licencu. U protivnom nelicencirani vodič podliježe kazni Državnog inspektorata.

Zahvaljujemo što ste posjetili naše stranice i na interesu za naš rad, a svim kolegama vodičima želimo uspješnu sezonu!

Predsjedništvo UTVK

UKRATKO O UDRUZI:

Udruga turističkih vodiča Kvarnera (UTV Kvarner) osnovana je 1998. godine i okuplja licencirane turističke vodiče za područje Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i dr.  županija.

Osnovni zadaci i naše aktivnosti definirani su Statutom, a odnose se na poboljšanje statusa turističkih vodiča, zastupanje njihovih interesa kao i interesa struke. Vrlo bitan segment našeg rada je organizacija stručnih predavanja, tečajeva, studijskih putovanja, radionica i.sl.

Također se trudimo kroz komunikaciju i suradnju s nadležnim ustanovama, Ministarstvima, Turističkim zajednicama, Uredima za gospodarstvo i turizam, Državnim inspektoratom i srodnim udrugama poboljšati i unaprijediti status turističkih vodiča i struke u cijelosti te unaprijediti turističku ponudu našega kraja.

Kao članovi Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske i članovi Grupacije za interpretaciju baštine pri HGK djelujemo i na nacionalnoj razini.

Na izbornoj skupštini 2016. izabrani su:

Predsjednica: Tamara Kapetanović

Dopredsjednik: Livio Karavanić

Članovi Predsjedništva:

Jasminka Miškulin i Bojan Šenkinc

Tajnica: Nada Dabo